BİLİYOR MUYDUNUZ?

Kahvenin ağaçta yetiştiğini biliyor muydunuz? Her şey, yaprak dökmeyen Kahve bitkisi ve içinde barındırdığı değerli kırmızı meyvelerle başlar. Kahve, dünya çapında yaklaşık 70 ülkede, tropikal ve sub-tropikal bölgelerde yetiştirilmektedir. Peki bunları biliyor muydunuz?

Kahve bitkileri sıcak ve nemli iklimleri sever. En iyi gelişimi 17-23°C arası, bol yağışlı ve verimli toprak koşullarında gerçekleşir.

60'tan fazla farklı kahve çeşidi vardır, ancak en yaygın olarak Arabica ve Robusta yetiştirilmektedir. Arabica rafine tatlılığıyla tanınırken, Robusta çekirdekleri daha acımsı olma eğilimindedir.

Kahve çiçekleri, benzer kokuları ve beyaz renkleri ile yasemin çiçeklerine benzer.

UZMANLIKLA ÜRETİLİR

Kahve çekirdeklerini nasıl lezzetli bir kahveye dönüştürdüğümüzü hiç merak ettiniz mi? Çekirdeklerimiz hasattan sonra özenle yıkanır, kurutulur, ayıklanır ve harmanlanarak farklı çeşitlerin kendine özgü karakterleri ile bir araya getirilir.

KEYİFLE KAVRULUR

Harmanlandıktan sonra, içerdiği aromatik yağları ve lezzetli aroma derinliğini ortaya çıkarmak için çekirdekleri kavuruyoruz. 

Ortalama bir kavurma işlemi yaklaşık 12 dakika sürer.

Kavurma sırasında çekirdekler 200° ila 250° C sıcaklıklara maruz bırakılır ve bu da Jacobs aromasını ortaya çıkarır.

Kavrulmamış çekirdeklerin kavrulmuş çekirdeklerden daha ağır olduğunu biliyor muydunuz? Bunun nedeni kavrulan çekirdeklerin içindeki nemin buharlaşmasıdır.

MÜKEMMEL FİNCANINIZ

Bize o değerli neşeyi veren kahve, tamamen kişisel bir deneyimdir. İster yumuşak bir filtre, ister yoğun bir espresso tercih edin, her seferinde mükemmel bir fincan kahve hazırlamanın kanıtlanmış bazı yolları vardır. İşte bunlardan bazıları...